Steegen: "Hasi baas A-ploeg, Frutos beloften"

VRIJDAG, 15 APRIL 2016, 07:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anthony Vanden Borre vertoeft momenteel als lid van de staf bij de U19 in Zwitserland. Opmerkelijk, gezien hij bij de A-kern persona non grata is. Ondermijnt Nicolas Frutos zo niet het gezag en de beslissingen van Besnik Hasi?

"Frutos is erg begaan met de groepsdynamiek en hij vindt dat Anthony een meerwaarde is voor de beloftekern", vertelt clubwoordvoerder David Steegen. "Of Anthony actief mag coachen? Met zijn ervaring kan hij de jongeren zeker helpen."

Frutos besliste zelf om Vanden Borre mee te nemen. Hasi had geen inspraak. "Hasi is de baas van de A-ploeg, Frutos neemt de beslissingen bij de beloften", aldus Steegen. "A-ploeg en jeugd werken dan wel erg nauw samen, elke coach heeft nog steeds zijn eigen verantwoordelijkheid."

Vanden Borre is niet de enige die mee is voor de groepsgeest. Ook Seydina Diarra (22 jaar en dus te oud om te spelen), Orel Mangala (geschorst voor halve finale en finale) en Siebe Van der Heyden (geschorst voor halve finale) zijn erbij. Oleg Iachtchouk is mee als assistent voor Frutos.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.