BNP Paribas betaalt Anderlecht 7 miljoen euro per jaar

DONDERDAG, 14 APRIL 2016, 21:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Nieuwsblad maakte een overzicht van wat de shirtsponsors van de verschillende eersteklasseclubs betalen. Weinig verrassend staat Anderlecht helemaal bovenaan het lijstje. Paars-wit toucheert jaarlijks maar liefst zeven miljoen euro van hoofdsponsor BNP Paribas Fortis.

Nummer twee Club Brugge krijgt amper de helft, drie tot drieënhalf miljoen euro, van shirtsponsor Daikin. Anderlecht en Club Brugge hebben allebie ook Proximus op hun shirt staan achteraan. Club Brugge krijgt hiervoor 750.000 euro. Hoeveel Anderlecht van de telecomreus ontvangt, is niet bekend.

Het grote verschil tussen Anderlecht en de rest heeft volgens Het Nieuwsblad meerdere redenen. Ten eerste is er de jarenlange samenwerking. De Generale Bank en vervolgens Fortis, de voorgangers van BNP Paribas Fortis, sponsoren Anderlecht al sinds 1981. Sindsdien won paars-wit zestien landstitels. Dit is reden nummer twee: succes verzekerd. Ten derde is Anderlecht de enige club met veel supporters in zowel Vlaanderen als Wallonië.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.