Van Holsbeeck: "De renovatie van Neerpede was noodzakelijk"

WOENSDAG, 13 APRIL 2016, 12:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De laatste 10 jaar zijn de profclubs het belang gaan inzien van hun trainingscentra die een investering zijn in de talenten van morgen. Sudpresse stelde een dossier samen van de opleidingen in België, met name bij Anderlecht, Brugge, Gent en Standard.

Wij concentreren ons uiteraard op de situatie bij paars-wit.

De clubs hebben veel geïnvesteerd in opleidingscentra, en achteraf gezien, hebben ze daar geen spijt van. De verbeterde infrastructuur is een sterk signaal van de wil om te trainen. "De renovatie van Neerpede heeft de club 10 miljoen euro gekost, maar het was nodig", zegt Herman Van Holsbeeck.

Scouts

Door het succes van de Rode Duivels komen meer om meer buitenlandse scouts afgezakt naar België. "We kunnen die scouts niet tegenhouden", zegt Van Holsbeeck. "Het enige wat we kunnen doen, is de jonge spelers overtuigen om te blijven. Vaak hangt dat ook af van hun entourage. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht de ideale plek is voor een jonge speler zijn eerste stappen te zetten in het profvoetbal. Indien Musonda Jr hetzelfde geduld had gehad als Tielemans, dan had hij nu al een paar honderd wedstrijden op hoog niveau op de teller staan."
 
Op een budget van 40 miljoen euro wordt bij Anderlecht 4,2 miljoen euro besteed aan de opleiding (4 miljoen euro bij Club Brugge en 3,3 miljoen euro bij Standard). 72 procent van dat bedrag gaat naar contracten van spelers en staff (25 procent bij Standard en 50 procent bij Club Brugge). 12 procent gaat naar de studies, 10 procent naar scouting en 6 procent naar uitrusting



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.