Tielemans: "Tegen Club wél goed voetbal brengen"

MAANDAG, 11 APRIL 2016, 07:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Pas in de slotfase kon Anderlecht de broodnodige drie punten meegraaien bij Zulte Waregem. "Onze mentaliteit heeft ons erdoor gesleurd", geeft Youri Tielemans aan. De middenvelder geeft toe dat het beter kan.

"In de eerste helft hadden we het balbezit, maar ons tempo lag te laag", vertelt Tielemans. "Na de rust voetbalden we sneller. We scoorden ook, maar incasseren een vermijdbaar doelpunt. Daarna waren we even de controle kwijt, maar gelukkig verloste Stefano ons en hebben we de drie punten beet. Al bij al was het een goede prestatie vandaag."

Tielemans mocht na de terugkeer van Defour blijven staan. De speelden samen op het middenveld. "We hebben daar een hele week op getraind en het liep niet slecht", aldus Tielemans, die met een assist aan de basis lag van de 0-1. "Conté maakte een mooie actie en bezorgde me de bal. Ik zag dat er veel ruimte lag tussen de centrale verdediger en de rechtsback. Ik speel in op Dennis en die werkt prima af."

Met zes op zes is Anderlecht Play-Off 1 prima begonnen. Toch op het vlak van punten. Voetballend was het twee keer een mager beestje. "Volgende week tegen Club Brugge willen we ook goed voetbal brengen", besluit Tielemans. "Want dat is Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.