Defour: "De titel kan ik niet op mijn ééntje binnenhalen"

VRIJDAG, 8 APRIL 2016, 10:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour maakt zondag terug zijn opwachting in de groep naar zijn schorsing van twee speeldagen. Zijn basisplaats zal wellicht in de weegschaal liggen met die van Youri Tielemans. Besnik Hasi zal moeten de keuze van maken tussen één van de twee. 

"Ik ben voor blij dat mijn schorsing geen punten gekost heeft aan de ploeg. De 6 op 6 tegen Kortrijk en Genk waren heel belangrijk. Het is vooral tegen Kortrijk dat ik voelde dat er angst in de groep zat", zegt Defour, "De hele ploeg stond toen echt onder druk door alle geruchten over de mogelijk laatste wedstrijd van de coach, en de afstand met Brugge en Gent die nog groter kon worden. Tegen Genk hebben we niet zoveel grote kansen gehad maar het spelniveau was niet slecht in de eerste helft. Helaas halen we nog geen voordeel uit stilstaande fases."

"Dit gezegd zijnde, ondanks hele slechte omstandigheden, vele geblesseerden en de afwezigheid van 13 internationals gedurende 10 dagen tijdens de voorbereiding, hebben we de drie punten veilig gesteld. Het was nog maar de derde keer, in zeven play-off edities, dat Anderlecht zijn eerste wedstrijd kon winnen."
  
Tegen de muur
 

"Als we met onze rug tegen de muur staan, gebeurt er iets speciaals in deze club. Vorig seizoen hadden we toch ook ons ​​lot in eigen handen met drie wedstrijden te gaan en de spelhervattingen hebben ons de titel gekost. Als we zondag winnen tegen Zulte-Waregem, doen we een goede zaak met Brugge en Gent in het vooruitzicht. Maar het is vooral op speeldag vier, nadat we tegen Gent en Brugge gespeeld hebben dat we zullen weten waar we staan", aldus de middenvelder. 

Middenveld

"We kunnen zeker onder ons drie spelen: Stépahne Badji, Youri Tielemans en ik. We hebben al wedstrijden gespeeld met Tielemans, zoals in de Champions League vorig seizoen. De rollen zijn niet zo duidelijk als wanneer ik met Badji speel. En ja, het is moeilijk voor het evenwicht in de ploeg als ik met Youri speel. Maar het is allemaal goed mogelijk."

"Als ik met Youri speel, moet het allemaal op voorhand heel duidelijk zijn, de offensieve en defensieve taken moeten mooi verdeeld worden. Er zijn er die zeggen dat ik Youri in de schaduw zet, maar dat is niet waar. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en vraag de bal veel ja. Maar dat is altijd in dienst van de ploeg. Tielemans heeft een moeilijke periode achter de rug, maar ik was daar niet verantwoordelijk voor."

 Titel

"Ik weet wat me wacht als we geen kampioen worden. Ik heb tenslotte 6 miljoen euro gekost. Iedereen verwacht dat ik Anderlecht naar een 34ste titel leid. Ik zal er alles aan doen, maar ik heb me persoonlijk niets te verwijten. Ik speel een heel goed seizoen, veel beter dan het vorige. Fysiek ben ik beter dan ooit. Maar we spreken over voetbal, niet over tennis. Ik kan die titel niet alleen binnenhalen", geeft Defour toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.