Djuricic: "Graag blijven als we kampioen worden"

VRIJDAG, 8 APRIL 2016, 07:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met grote trom huurde Anderlecht Filip Djuricic in januari van Benfica. De Serviër toonde flitsen van zijn genie, maar brak nog geen potten. De club twijfelt dan ook om hem te houden. "Laat me vijf matchen op niveua spelen en ze twijfelen niet meer."

Djuricic maakte deze week tijd voor een uitgebreid gesprek met Het Laatste Nieuws. We selecteerde voor u de meest opvallende passages.

"Na een jaar op de bank voelt het fantastisch om opnieuw voetballer te zijn. Ik geniet zelfs als ik slecht speel. Mijn frustratie gaat weg en ik maak nieuwe plannen. Het eerste: kampioen worden met Anderlecht."

"Na de topper tegen Standard was ik helemaal kapot. Ik wist dat zo'n moment zou komen. Gelukkige gebeurde het toen en niet tijdens de play-offs. Nu voel ik me weer fitter. Bij de nationale ploeg heb ik goed kunnen rusten. Ik ben klaar om mijn beste niveau te halen"

"Ik weet dat mijn statistieken niet goed zijn en dat wringt. Ik weet dat ik kan scoren. Eens ik mijn eerste maak, ben ik vertrokken. Wat betreft mijn assists, het is nog zoeken naar het samenspel met mijn ploegmaats. Met Praet en Najar klikt het voorlopig het best."

"Uiteraard trainen we op patronen, maar ik vind dat die zelden een wedstrijd beslissen. Als beide clubs hun patronen, aanvallend en verdedigend, goed uitvoeren, wordt het telkens 0-0. Om een wedstrijd te winnen heb je magie nodig."

"Tegen Waasland-Beveren voelde ik vanaf de eerste minuut dat het niet goed zat. Dan moet je op de nul spelen en geduld hebben. Dat doen we dan niet, we willen het forceren en lopen blind naar voor. Proto, Deschacht en Defour zijn de enigen die dat gevoel kunnen counteren. Ik, Praet, Tielemans, Najar, Acheampong: wij denken soms te naïef en willen laten zien hoe mooi we kunnen voetballen. Soms moet je aan het resultaat denken."

"De Belgische competitieformule helpt niet om de focus te houden. Je weet dat het zwaartepunt op het einde ligt. Aleksandar Mitrovic waarschuwde me bij de nationale ploeg. 'Nu begint het pas', zei hij. 'De ene week kan je eerste staan en de andere slechts derde.'"

"Als we kampioen worden en Champions League spelen, zie ik geen redenen om niet te blijven. Het zal ervan afhangen wat Anderlecht wil. Maar laat me vijf, zes wedstrijden op niveau spelen en ze zullen me wel willen houden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.