Toptalent Doumbia kan weldra contract tekenen

WOENSDAG, 6 APRIL 2016, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Op 14 april wordt Idrissa Doumbia 18 jaar. De jonge Ivoriaan vertoeft al enige tijd in Neerpede, maar kan pas een contract tekenen als hij meerderjarig is. Doumbia wordt in Ivoorkust gezien als de nieuwe Yaya Touré.

Uit schrik om hem kwijt te raken voor hij een contract kan tekenen, houdt Anderlecht Doumbia angstvallig uit de schijnwerpers. Om die reden werd de oefenwedstrijd tegen NEC tijdens de interlandbreak achter gesloten deuren gespeeld. Onze medewerkers die de jeugdploegen van Anderlecht van nabij volgen, vernamen dat de Ivoriaan toen meespeelde, hoewel zijn naam niet opdook in de ploegopstelling die NEC publiceerde op zijn website. Doumbia scoorde zelfs het doelpunt voor Anderlecht en niet Stéphane Badji, zoals door paars-wit werd gecommuniceerd.

Anderlecht ontdenkte Doumbia op de Africa Cup voor U17. In maart vorig jaar streek hij voor het eerst neer in Brussel en tijdens twee stages kon hij paars-wit overtuigen. Doumbia traint mee met de U21 van Nicolas Frutos, maar mag nog geen officiële wedstrijden spelen omdat hij nog geen contract heeft. De Ivoriaan trainde ook al enkele keren mee met de A-kern. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen bij de A-kern komt.

Doumbia is 1m87 groot, technisch onderlegd en erg gespierd. Zijn beste positie is die van verdedigende middenvelder. Door deze eigenschappen wordt de belofteninternational in Ivoorkust vergeleken met Yaya Touré. Anderlecht zal voor Doumbia wel een transfersom moeten betalen aan de Ivoriaanse tweedeklasser Entente Sportive de Bingerville.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.