Van Binst bekent (eenmalig) dopinggebruik

WOENSDAG, 6 APRIL 2016, 07:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Gilles Van Binst, bij Anderlecht actief tussen 1968 en 1980, heeft in zijn carrière één keer doping gebruik. Dat geeft de verdediger toe in het nieuwe Canvas-programma De Kleedkamer.

"Voor een Europese match tegen Porto heb ik drugs gepakt", vertelt Van Binst. "Ik kreeg ze van een tweevoudige wereldkampioen wielrennen. die zegt tegen mij: 'Ik heb iets voor u, ge gaat vliegen.' Ik aanvaardde het. Ik voelde mij slecht want had net griep gehad. Het product dat ik nam was pervetine."

Door te veel regen werd de partij afgelast. "Om het effect van het spul kwijt te raken, heb ik heb die avond nog in de kamer met Hugo Broos gedanst. Dat was de eerste en de laatste keer dat ik iets gepakt heb.”

Pervertine is een product dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vaak gebruikt werd door soldaten. Het helpt om wakker te blijven en geen honger te krijgen. De tweevoudige wereldkampioen wielrennen zou Freddy Maertens zijn.

De eerste aflevering van De Kleedkamer is op 18 april te zien op Canvas. Ze gaat over de gouden generatie van Anderlecht met naast Van Binst ook Jan Mulder, Paul Van Himst en Robbie Rensenbrink.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.