Deschacht: "Play-offs zijn soms frustrerend"

DINSDAG, 5 APRIL 2016, 12:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht is geen voorstander van de play-offs, dat geeft hij toe tegenover Sport/Voetbalmagazine. Het systeem werkt nu wel in het voordeel van Anderlecht en de verdediger is ook eerlijk genoeg om dat toe te geven.

"Het is ontzettend frustrerend om op het einde van de reguliere competitie de helft van je punten te moeten afgeven. Dus ik was niet altijd fan nee van de play-offs", zegt Deschacht. "Nu kunnen we daar wel van profiteren, dus het zou hypocriet zijn om nu te zeggen dat ik tegen de play-offs ben. Voor de supporters zijn de play-offs natuurlijk fantastisch. Nadeel is wel dat het niveau in de reguliere competitie eronder lijdt. Alles draait om die tien laatste wedstrijden."

Strijden tot het einde

"Voordeel is dan wel dat de competitie er boeiender op geworden is. Vroeger wist je soms vijf speeldagen voor het einde al wie kampioen was en was de spanning eraf. Nu is het echt boeiend tot het einde. Andere ploegen kunnen dan weer blijven meestrijden voor een Europees ticket", aldus Deschacht.

"We moeten nu vooral eerst naar onszelf kijken en ons focussen op de titel. Na drie wedstrijden zullen we al weten of we daar nog kans op maken of niet."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.