Jans: "Djuricic legt zich altijd veel druk op"

DINSDAG, 5 APRIL 2016, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht vindt erg moeilijk de weg naar doel en Filip Djuricic is hier het sprekende voorbeeld van. Als nummer tien staat zijn teller op nul doelpunten en één assist. "Dat het hem niet lukte bij Benfica, Mainz en Southampton, ligt heus niet enkel aan die clubs."

Tegen KV Mechelen scoorde Frank Acheampong na een één-twee met Djuricic. Tot daar zijn enige assist. Zijn doelpuntenteller staat nog op nul. Met één beslissende actie in 832 minuten doet Djuricic een stuk minder goed dan in zijn gloriejaar 2011-2012 bij Heerenveen. Toen was hij beslissend om de 139 minuten met twaalf doelpunten en tien assists.

"Ook toen speelde Djuricic als nummer tien in een 4-3-3", vertelt zijn toenmalige coach Ron Jans. "We speelden toen wel meer op de counter waardoor Djuricic ruimte kreeg. Met Sven Kums en Viktor Elm had hij toen twee spelers in de rug die het vuile werk voor hem opknapten. In België heeft hij misschien minder vrijheid."

Volgens Jans zit Djuricic ermee gewrongen dat hij nog niet beslissend kon zijn. "Hem kennende wil hij de boel soms zelf forceren. Dat was bij Heerenveen in het begin ook zo. Djuricic legt zichzelf veel druk op en zijn familie doet dat ook. Lukt het niet, dan kan hij eigenzinnig reageren. Soms moet hij meer een teamspeler zijn."

Sinds zijn vertrek bij Benfica in de zomer van 2013 zit de carrière van Djuricic in het slop. Bij Benfica, Mainz en Southampton kon hij het niet waarmaken. "Djuricic blijft te lang een talent", aldus Jans. "Hij zette niet de verwachte stappen. Dat hij bij die drie clubs niet slaagde, ligt niet enkel aan die clubs. Hopelijk voor Anderlecht vindt hij snel zijn rendement terug."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.