Broos over de jeugd

DONDERDAG, 22 JULI 2004, 19:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Dit jaar zal het jaar worden waarin vele jongeren een plaats zullen terug vinden in het A-team van Anderlecht. Zo waren vorig seizoen Kompany en Vanden Borre de grootste revelaties sinds jaren.

"We mogen niet dromen, spelers zoals Vincent Kompany, dat komt maar eens om de 20 jaar voor", vertelt Hugo Broos. "Het is jaren geleden dat België nog zo'n spelers gekend heeft. En buitengewone techniek, een indrukwekkend uithoudingsvermogen en fysische kracht voor iemand van amper 18 jaar. Als hij van blessures gespaard blijft speelt hij later voor de grootste clubs van Europa."

"Trouwens, als hij naar een andere ploeg wou gaan, dan zou hij al lang vetrokken zijn. Hij heeft zijn wens uitgedrukt om zeker nog 1 jaar in Anderlecht te blijven om zijn opleiding af te maken. En wie weet? Als we onze objectieven halen dit seizoen, misschien blijft hij dan wel bij Anderlecht."

Als Martens, Calincov, Mac Donald of Hellings preferen om een club te zoeken waar ze wel de kans hebben om te spelen mogen ze dat, andere jongeren zijn goed geïntegreerd in de groep en zullen hun kans mogen grijpen dit seizoen: "Junior, heeft pech gehad door zijn blessure vorig jaar maar hij zit mee in de concurentiestrijd voor de plaats als defensieve middenvelder. Deman heeft bewezen dat hij de defensie mee recht kan houden. Gerk zal zeker zijn optreden maken in verschillende matchen. Voor dit jaar voorzie ik enkel Legaer echt zal doorbreken. Hij heeft zich al goed bewezen en zal dezelfde loopbaan volgen als Vanden Borre en zal zeker aantreden in de eerste ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.