Proto: "Wij willen de titel"

VRIJDAG, 1 APRIL 2016, 20:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto hernam vorige donderdag de training nadat hij enkele dagen grieperig thuis zat. De doelman kan niet wachten om aan de play-offs te beginnen. Zondag staat er een essentiele wedstrijd op het programma, eentje om vertrouwen op te doen voor het verder verloop van de competitie.

Proto behaalde al zeven titels met Anderlecht en hij is klaar om nummer zeven binnen te halen: "Onze eerste vier wedstrijden zijn cruciaal. Het is vooral op het einde van speeldag vier, na onze verplaatsing naar Gent, dat we echt zullen zien waar we staan."

Puzzelen

Besnik Hasi begint niet optimaal aan de play-offs, er zijn verschillende geblesseerden en vele spelers waren de afgelopen interland break bij hun nationale ploeg. Het was dus geen ideale voorbereiding, dat beseft ook Proto. "13 internationals, geblesseerden en de schorsing van Steven Defour, er zijn betere omstandigheden om je voor te bereiden. Okaka, Kara, Sylla en Najar zijn pas donderdag aangekomen en Conté pas vrijdag. Twee dagen om de wedstrijd voor te bereiden is dus heel weinig. Maar ik ben er gerust in, omdat ik voel dat de goesting bij de groep aanwezig is. Wij willen de titel. Hoe gek het ook klinkt, als we onze zeven eerste wedstrijden winnen, zijn we kampioen."

Wisselvallig
​​​​​​​

Anderlecht heeft een wisselvallige klassieke competitie opzitten qua prestaties op het veld. Om kampioen te worden zal er toch een constante moeten zijn in de komende tien wedstrijden. "We hebben de kwaliteit om meer constant te zijn. We gaan nu in feite tien wedstrijden moeten spelen op Europees niveau maar op Belgische grond. En dat komt ons goed uit. Ik treed onze coach bij als hij zegt dat als we allemaal op niveau zijn, we sterker zijn dan Brugge en Gent. Maar dan moeten we ook echt op niveau zijn. 8 spelers die bij de les zijn, is niet voldoende om de play-offs te winnen. We hebben de kwaliteiten om de prestatie van 2014 te herhalen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.