Tielemans: "We hebben geen enkel excuus"

VRIJDAG, 1 APRIL 2016, 19:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans begint aan de play-offs als titularis. De 34ste titel is maar tien finales ver en de jonge middenvelder mag geen enkel excuus gebruiken om niet te schitteren tijdens het tweede deel van de competitie. 

"Niemand zal een excuus mogen hebben. Mijn ploeggenoten niet en ik niet", zegt Tielemans, "De play-offs is een competitie waar je elke wedstrijd moet winnen en zoveel mogelijk punten moet pakken. We hebben de sleutel in handen, we weten dat we het kunnen, dat we er de kwaliteiten voor hebben."

Sterker

Tielemans heeft een mindere periode achter de rug: "Maar ik ben er mentaal sterker uitgekomen. Ik heb met veel verschillende mensen gepraat en ik heb ook mezelf in vraag gesteld. Het is goed dat ik kritiek kreeg, dat heeft mij geholpen om te evolueren", is Tielemans eerlijk. 

Titularis

Tielemans start zondag als titularis tegen Genk aan de zijde van Stépahne Badji: "Ik ben er klaar voor. We moeten top zijn om de titel binnen te halen en om Gent en Brugge onmiddellijk onder druk te zetten. We spraken al over een zes op zes voor de wedstrijd tegen Brugge, maar we moeten gewoon alles winnen. Al besef ik dat dat niet realistisch is als je kijkt naar de andere ploegen en hun motivatie. In ieder geval moeten we zien dat al onze thuiswedstrijden kunnen winnen, dat is het vereiste minimum en dan zoveel mogelijk punten op verplaatsing pakken."

Tielemans moet de concurrentie aangaan met Steven Defour voor een plaats aan de zijde van Badji of Dendoncker. Hij heeft al bewezen dat hij kan samenspelen met Steven, het zal dan aan Hasi zijn om zijn verantwoordelijkheid op te nemen en de beste speler op te stellen. 

"In  het buitenland heb je soms wel vijf concurrenten en het is de beste die speelt", aldus nog Tielemans. 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.