Vooruitblik: Play-Off I

VRIJDAG, 1 APRIL 2016, 18:40 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vanavond trappen AA Gent en Zulte Waregem Play-Off I af. Dertig wedstrijden om uit te maken wie de titel pakt en welke teams met de overgebleven Europese tickets aan de haal gaan. Een vooruitblik.

In theorie zou je de zes ploegen in twee groepen van drie kunnen verdelen. Brugge, Gent en Anderlecht voor de titel en Oostende, Racing Genk en Zulte Waregem voor de vierde plek en de dubbele confrontatie met de winnaar van Play-off II.

Op gras laat voetbal zich echter moeilijker voorspellen dan op papier. Oostende zit al maanden in een dipje, maar  als het de vorm van het seizoenbegin terugvindt, kan het iedereen pijn doen.

Zulte Waregem is de underdog waartegen je de titel niet tegen kan winnen, maar hem wel kan verliezen. Puntenverlies tegen Essevee lijkt uit den boze. En misschien wordt dat wel net hun grote voordeel.

Racing Genk is een verhaal apart. Peter Maes begon na geslaagde cycli bij KV Mechelen en Lokeren te bouwen bij de Limburgers en loodste zijn team na een grillig seizoen toch naar Play-off I. En als Oostende de revelatie van de reguliere competitie was, zou Genk dat wel eens in de play-offs kunnen worden.

De play-offs toonden zich de afgelopen jaren meer dan eens extreem grillig. De winnaars van speeldag één werden de verliezers van speeldag twee en omgekeerd. Wie halverwege uitgeteld leek, streed uiteindelijk tot de slotspeeldag mee voor de oppergraai. 

Standard zette ooit een reeks neer van 28 of 30, maar de kans dat iemand daar dit seizoen bij in de buurt komt, lijkt erg klein.  Ook Anderlecht zal dit jaar (helaas) de concurrentie niet wegblazen.
Paars-wit zal geen 28 punten pakken in de play-offs. Waarschijnlijk ook geen 26 of 24. Maar… Twintig zouden zomaar kunnen volstaan.

Iedereen lijkt meer dan ooit tegen iedereen punten te kunnen verliezen. Als Anderlecht vier op zes pakt tegen Club en Gent en twaalf punten sprokkelt in de zes andere wedstrijden, zal het erg dicht bij de titel eindigen.

We houden niet van de “mathematisch kan het nog” en “we geloven er nog in” praatjes die enkel dienen om tickets aan de man te brengen. Maar de play-offs starten met vier op zes tegen Racing Genk en Zulte Waregem, zou heus nog niet zo slecht zijn. Zeker gezien de huidige blessurelast.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.