Opnieuw geen driepunter voor RSCA na intense partij

ZONDAG, 28 FEBRUARI 2016, 21:13 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft andermaal geen drie punten kunnen scoren in de competitie en ziet zo Brugge en Gent elk zes punten uitlopen. Tegen Standard werd het 3-3 na een aangename partij. De thuisploeg haalde daarbij twee keer een achterstand op.

Anderlecht startte matig, al waren de eerste kansjes voor de bezoekers. Op het kwartier zorgde Luiks balverlies op het middenveld meteen voor een goal: Acheampong opende voor Suarez die meteen Valdes versloeg: 1-0. Het stadion ontplofte maar werd al snel met verstomming geslagen. Najar stond niet echt op te letten waardoor Edmilson de bal voor het doel kon koppen. Via de kluts kwam Santini bij het leer en hij klopte Proto: 1-1. Standard nam nu het commando over en drukte de Brusselaars terug op hun eigen helft. Elke stilstaande fase was levensgevaarlijk aangezien er telkens iemand achterin bij Anderlecht stond te slapen. Kosanovic en Santini werden door Proto en een dosis geluk nog van een goal gehouden, maar een nieuwe verdedigende fout op het half uur leidde dan toch tot een tegengoal: Kosanovic, andermaal moederziel alleen, trapte de 1-2 tegen de netten. Een aantal minuten eerder had Anderlecht echter wel een strapschop verdiend, maar scheidsrechter Vertenten zag de fout net buiten de zestien.

Anderlecht was scherper uit de kleedkamer gekomen en greep Standard nu wel bij de keel. Djuricic en Defour testten keeper Valdes en toen handspel van Edmilson onbestraft bleef, gingen de poppen aan het dansen. Het leverde Valdes en Kara beiden een gele kaart op. Op de daarop volgende corner zette Okaka de bordjes dan weer gelijk met een harde kopbal: 2-2. Anderlecht, onder leiding van Defour, leek Standard nu helemaal te gaan dood knijpen met de ene aanvalsgolf na de andere. Maar het beukwerk werd niet beloond; integendeel zelfs: Najar liet Edmilson andermaal lopen op de rechterflank en schoot, via het hoofd van Kara, de 2-3 op het scorebord.

De thuisploeg moest een mentale tik verwerken en dat zag ook Hasi die meteen een dubbele wissel doorvoerde. Tielemans en Lukebakio kwamen voor Badji en Büttner. En diezelfde Lukebakio zette de bordjes meteen weer gelijk met een rake overhoekse kopbal: 3-3. Dit was andermaal het sein voor Anderlecht om nog eens door te drukken. Defour kan aanleggen van in de zestien meter, maar zijn schot wordt nog gekeerd door Kosanovic. Ook Tielemans waagde zijn kans met een pegel die via de lat over gaat. Daarna was de paars-witte brandstof toch langzaam op. In de slotfase kwam Standard minder onder druk te staan en na andermaal slecht verdedigen kopte Edmilson zowaar de 3-4 binnen. Gelukkig genoeg werd hij door de lijnrechter, terecht, op buitenspel betrapt. 

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niets op. Standard zal het moeilijk krijgen om in playoff 1 te geraken, terwijl Anderlecht nu zowel Brugge als Gent zes punten ziet uitlopen.

Score: 3-3
Goals: 13' Suarez 1-0, 16' Santini 1-1, 31' Kosavonic 1-2, 55' Okaka 2-2, 66' Edmilson 2-3, 74' Lukebakio 3-3
 
Anderlecht: Proto, Najar, Kara, Deschacht, Buttner (71' Lukebakio), Defour, Badji (71' Tielemans), Suarez, Djuricic (84' Sylla), Acheampong, Okaka
Standard: Valdès, Fai, Scholz, Kosanovic, Fioré, Dossevi, Enoh (82' Dompé), Trebel, Badibanga (71' Brüls), Edmilson, Santini (76' Tetteh)
 
Geel: Deschacht 38', Okaka 54', Defour 77' / Valdès 54', Edmilson 62', Fai 73'
Rood: /
 
Stadion: Constant Vanden Stock
Scheidsrechter: Bart Vertentenanderlecht-online forum