Polak en Boussoufa zeggen sorry

DONDERDAG, 15 JANUARI 2009, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"Het is altijd te laat voor verontschuldigingen, maar ik wil sorry zeggen." De bekeruitschakeling is bij de spelers hard aangekomen en Jan Polak excuseert zich bij iedereen voor het verlies. "De titel moet ons seizoen nu redden."


"Mechelen moet een lesje zijn voor iedereen. Ook ik speelde niet de match die ik zou moeten spelen", vertelt Polak vandaag in Het Nieuwsblad. "Bij ons keek iedereen naar elkaar. We waren te weinig geconcentreerd. Er was een gebrek aan combinaties en we verloren te veel duels." Polak beseft dat Anderlecht nu absoluut landskampioen moet worden om het seizoen te redden. "Een tweede plaats, zoals vorig seizoen, zal niet volstaan."

In zijn mea culpa wordt de Tsjechische international bijgetreden door Mbark Boussoufa. "Sorry aan de supporters dat we hen dit seizoen niet de dubbel beker-titel kunnen geven", aldus Boussoufa. "Als spelers vinden we het net zo erg als de fans. Zeker omdat Club Brugge en Standard al uitgeschakeld waren. Ik kan alleen zeggen dat we er als spelers echt alles aan gedaan hebben om ons te kwalificeren."

Ariël Jacobs strafte zijn spelers gisteren niet met een straftraining of donderpreek, maar sprak hen toch even verwijtend toe. Manager Van Holsbeeck vindt het alvast positief dat Polak en Boussoufa zich excuseren voor de nederlaag. "Ik vind dit klasse. Het is een kracht van Anderlecht en een teken van volwassenheid als de spelers zelf inzien wanneer het minder goed was."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.