Anderlecht met 4-0 onderuit tegen Cartagena

WOENSDAG, 7 JANUARI 2009, 18:02 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft de oefenwedstrijd in La Manga tegen de Spaanse derdeklasser Cartagena verloren met 4-0. De wedstrijd duurde drie keer dertig minuten. Bijna alle spelers kregen speelgelegenheid.

Bij Anderlecht maakten nieuwkomers Victor Bernardez en Tom De Sutter hun debuut. Michaël Cordier (blaren) kwam niet in actie. Daarnaast trad ook Thomas Chatelle niet aan, maar hij trainde wel twee keer vandaag.

De Spanjaarden hadden de hele match de bovenhand op paars-wit. Na 8 minuten zette Pablo de 1-0 voorsprong op het bord. Niet veel later werd die door Sanchez verdubbeld: 2-0. Een vermoeid Anderlecht had moeite om het tempo te volgen en creëerde amper kansen. Toen Tom De Sutter erin kwam versierde de spits meteen een strafschop, die door Suarez op de deklat werd getrapt. In het laatste half uur speelde Anderlecht vooral met jongeren en maakte Cartagena er nog 4-0 van.

"Er was een duidelijk gebrek aan frisheid en de tegenploeg was heel efficiënt", aldus Ariël Jacobs die de wedstrijd als een trainingsmatch beschouwde.

Score: 4-0
Doelpunten: 8' Sanchez (1-0), 27' Pablo (2-0), 68' Nestor (3-0), 74' Viyola (4-0)

Anderlecht: Schollen, Rnic (61' Ciza), Muma (31' Kruiswijk), Juhasz, Deschacht (61' Muma), Bouba (31' Biglia), Gillet (61' Bouba), Losada (61' Reinaldo), Vlcek (48' Suarez), Bulykin (48' De Sutter), Boussoufa (61' Iakovenko)