Herfstanalyse: KV Oostende

ZATERDAG, 28 NOVEMBER 2015, 14:59 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE​Terwijl wij ons blijven afvragen hoe we de “grote drie” tegen elkaar moeten afwegen, nemen we eerst de verrassende herfstkampioen onder de loep:  KV Oostende.

Heel eerlijk: wij hadden KV Oostende na dertig speeldagen bij de eerste zes verwacht. Omdat ze voldoende kwaliteit hadden om in januari rond de zesde plaats te hangen. En omdat ze een voorzitter hebben, die in dat geval nog twee spelers zou bijhalen om Play-off 1 te halen.

​Maar minstens even eerlijk: KV Oostende herfstkampioen? Nee, daar zouden we eens hartelijk om hebben gelachen.

​Niemand twijfelt er nog aan dat Oostende Play-off 1 haalt. Maar kan het meestrijden voor de titel?

Nee, want daarvoor komt het kwaliteit te kort.

Nee, want met Jordan Lukaku, Sebastien Siani, Fernando Canesin en Gohi Bi Cyriac lijken de Kustboys wel een B-ploeg van Anderlecht.

Nee, want Club Brugge, Gent en Anderlecht hebben veel meer kwaliteit.

Nee wordt vaak gevolgd door een ‘maar’, en dat is in dit geval niet anders.

Op 7 februari 2015 schreef een zekere wauteRSCA een artikel dat de titel “Twee tegen allen” droeg. Het ging over de titelstrijd, Anderlecht en Club Brugge waren die “twee” en Gent behoorde tot “allen.”

​Niemand verwachtte op dat moment dat Gent met de titel zou gaan lopen. Zelfs Hein Vanhaezebrouck verklaarde onlangs pas op 15 maart (1-2 winst in het Vanden stockstadion) in de titel te zijn gaan geloven.

We zouden op dit moment “Drie tegen allen” kunnen schrijven, maar zijn toch liever wat voorzichtig. Des te meer omdat de stunt van Gent geen alleenstaand geval is/was.

Twee jaar eerder was iedereen er van overtuigd dat Zulte Waregem geen kans maakte op de titel. Een kleinere club, minder kwaliteit dan de topclubs en met Bryan Verboom en Bruno Godeau ook wel een beetje Anderlecht B.

Zulte pakte uiteindelijk naast de titel, maar maakte wel een ware thriller van de titelstrijd. We zouden Oostende dan ook liever vergelijken met Zulte Waregem dan met Gent.

Zeg nooit nooit. Oostende kan met deze kern kampioen worden als alles, maar dan ook alles meezit. Maar voor Racing Genk geldt hetzelfde.

Dat de transferpolitiek van FC Coucke de titelkansen van Oostende zal beïnvloeden, beseft zowat iedereen. Dat KVO nog een tweede troef achter de hand heeft, beseft  zowat niemand. Onlogisch is dat niet. Hij speelde in de heenronde welgeteld twaalf minuten.

Godwin Saviour. De aanvaller die Moses Simon op de bank hield op het WK U20. Kwaliteit in overvloed, maar de aanpassingsperiode is lang en lastig. Toch is hij op de goede weg en zou hij na nieuwjaar zich wel eens in de ploeg kunnen knokken. Of zich ontpoppen als supersub. 

Godwin Saviour, what’s in a name? 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.