Van Biesbroeck moet stadiondossier recht trekken

WOENSDAG, 18 NOVEMBER 2015, 20:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sport/Voetbalmagazine pakt vandaag uit met een verhaal achter het dossier rond het nationale stadion. Volgens het blad heeft Philippe Collin het dossier volledig verkeerd aangepakt en is het nieuwkomer Jo Van Biesbroeck die net op tijd aan de alarmbel trok.

Collin is de man die een tiental jaar geleden instond voor de bouw van het nieuwe trainingscomplex in Neerpede. Omdat hij mooi binnen het vooropgestelde budget bleef, werd hij ook aangeduid om Anderlecht aan een nieuw stadion te helpen. Voor Neerpede kreeg Collin echter een subsidie van 5 miljoen euro van het Brussels gewest. Handig om je budget van 11 miljoen euro rond te krijgen.

Een delegatie van Anderlecht reisde vervolgens onder leiding van Michaël Verschueren langs allerlei Europese stadions om inspiratie op te doen. De delegatie verloor zich echter in details en restaurantbezoeken. De essentie werd uit het oog verloren: hoe bouwen we een stadion dat rendabel is?

Hierdoor kon de stad Brussel rustig zijn ambitie uitwerken: een stadion op maat van het EK. Logischer zou zijn om een stadion voor Anderlecht te bouwen en dan te kijken hoe dit kan worden aangepast voor het EK. Nu werd gewerkt aan het omgekeerde.

Gelukkig voor Anderlecht begon Jo Van Biesbroeck begin september voor de club te werken. De voormalig bestuurder van AB Inbev zag dat het stadiondossier ontspoorde en greep meteen in. Het gevolg zagen we eind september: Anderlecht kondigde aan de stekker uit het stadiondossier te trekken.

Intussen zijn de onderhandelingen weer lopende en doet Anderlecht zijn uiterste best om het stadiondossier (weer / eindelijk) stevig in handen te krijgen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.