Okaka: "Ik wil hier nog vijftien jaar blijven"

DONDERDAG, 5 NOVEMBER 2015, 17:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zijn komst deze zomer ging gepaard met heel wat scepsis, maar die twijfel heeft Stefano Okaka intussen van zich afgevoetbald. Anderlecht en België houden van Okaka en andersom geldt hetzelfde. Intussen hoopt de spits ook op de nationale ploeg.

In Het Laatste Nieuws praat Okaka vandaag uitvoerig over Anderlecht, de rust die hij hier vond en zijn sportieve ambities. We selecteerden voor u enkele citaten.

"In Italië werkte ik meer voor de ploeg waardoor ik in sommigen matchen geen twee keer op doel kon schieten. Men vroeg me telkens andere dingen te doen dan voor doel te blijven. Daardoor scoorde ik er zo weinig. Hier vraagt de coach me net om voor de goal te blijven en mijn ploegmaats bedienen me goed. Ik zal nog veel goals maken."

"Ik heb niet de ambitie om snel weer te vertrekken. Toen ik jong was, werd ik telkens uitgeleend en moest ik elke vijf maanden naar een andere club. Ik ben nu op een leeftijd dat ik voel dat ik stabiliteit nodig heb. Ik voel me goed bij Anderlecht. Een tijdje geleden zei ik dat ik gerust tien jaar hier wil blijven, wel nu wil ik al vijftien jaar blijven."

"In Italië werd ik beoordeeld op extrasportieve dingen die bovendien niet waar waren. Daar heb ik het moeilijk mee. Ik leef voetbal en wil me gewoon tonen op het veld. Over die prestaties laat ik iedereen oordelen zoals hij wil, maar vind alstublieft geen privéleven uit naast het veld dat niet bestaat."

"Het is een doel om er volgende week bij te zijn als Italië in Brussel tegen België speelt. Exact een jaar werd ik voor de eerste en enige keer opgeroepen. Ik scoorde toen ook. Nadien is men me vergeten in Italië. Als men me nu oproept, pak ik mijn schoenen en meld ik me bij de Squadra. Roept men me niet op, pak ik eveneens mijn schoenenn, maar meld ik me in Neerpede."

"Een jaar geleden werd ik opgeroepen niet omdat ik veel scoorde, maar voor andere dingen die ik liet zien. Nu scoor ik ook, dus ja, ik voel me nu een completere speler. Ik ben beter dan een jaar geleden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.