Demarez: "Faes is de natuurlijke patron van deze ploeg"

DINSDAG, 3 NOVEMBER 2015, 15:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De Belgische U17 spelen donderdag om 21 uur hun halve finale o het WK. Eddy Demarez volgt voor Sporza de prestaties van de jonge Duivels op de voet en hij maakt een analyse van de ploeg. De Anderlecht-jongens kunnen hem erg bekoren.

Vooral Wout Faes maakt indruk op Demarez. “Hij is de natuurlijke patron van de ploeg. Iedereen luistert ook naar hem, zonder dat dat geforceerd is”, vertelt Demarez. Ook sportief steekt Faes er bovenuit. “Hij panikeert nooit, zelfs niet wanneer er twee tegenspelers op hem afstormen. Je maakt hem niet gek. Hij is rustig aan de bal, kiest altijd de goeie oplossing en heeft een goed positiespel.”

Ook Orel Mangala en Jorn Vancamp kunnen Demarez bekoren. “Mangala is de best voetballende middenvelder van de ploeg. Hij is al wat matuurder, maar heeft toch een fijne techniek. Vancamp is een opportunistische targetman die vanuit elke hoek naar doel knalt.”

Mali beste ploeg

Net als in de eerste wedstrijd is Mali donderdag de tegenstander. Geen simpele opdracht, ook al speelde België ruim twee weken geleden 0-0 gelijk tegen de Afrikanen. “Voor Gert Verheyen is Mali puur kwalitatief de beste ploeg op dit WK. Maar als je ziet dat ze in de eerste match tegen België 25



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.