"Lukebakio is frêle, maar compenseert dat met techniek"

WOENSDAG, 28 OKTOBER 2015, 07:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dodi Lukebakio is de nieuwe jeugdspeler die zijn kans krijgt van Besnik Hasi. Dat hij zo'n smalle benen heeft, belet hem niet om stevig zijn mannetje te staan. "Rensenbrink had ook benen als tandenstokers he."

Lukebakio is afkomstig van Zellik. Hij begon te voetballen bij Asse en via FC Brussels kwam hij in 2011 bij Anderlecht terecht. "Dodi had kwaliteiten, maar toen kon je niet voorspellen dat hij ooit in eerste klasse zou spelen", zegt zijn oud-trainer Thierry Cabeke in Het Nieuwsblad. "Ik werkte ook met Michy Batshuayi en bij hem merkte je duidelijk dat hij beter was dan de andere jongeren."

De 18-jarige Lukebakio valt voorlopig niet op door zijn fysieke verschijning. "Maar Rensenbrink had ook benen als tandenstokers he", lacht Cabeke. "Dodi is frêle, maar compenseert dat met techniek."

In de zomer mocht Lukebakio mee op stage. Daar deelde hij de kamer met zijn beste vriend Aaron Leya Iseka, maar hij liet zich ook opmerken door vijf keer te laat op een afspraak te verschijnen. Een probleem waar hij al langer mee kampt. "Ook bij mij nam hij het niet zo nauw met het uur", aldus Cabeke. "Toen hij 12 jaar was, kwam hij alleen met de bus naar de training. Zijn ouders hadden het te druk. Als hij de bus miste, belde hij wel eens om hem op te halen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.