Alderweireld: "Voor tv supporteren voor Koller en Radzinski"

WOENSDAG, 21 OKTOBER 2015, 15:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht - Tottenham, dat is ook het duel tegen de Rode Duivels Toby Alderwereild, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé. Nacer Chadli is out. "Of we Anderlecht onderschatten? Zeker niet", zo klinkt het bij de Antwerpenaren.

"In dit soort matchen kan Anderlecht erg sterk voor de dag komen", weet Vertonghen. "Tegen Monaco waren ze erg sterk." Dembélé beaamt dit: "In Engeland zijn hun spelers misschien amper bekend, maar in het verleden bracht Anderlecht al grote talenten voort. Het ergste wat we kunnen doen, is hen onderschatten."

Tottenham laat in Europa dikwijls enkele sterkhouders rusten. Morgen ook? "We willen de kwalificatie veilig stellen", aldus Vertonghen. "Na de wedstrijd in Qarabag spelen we tegen Chelsea. Het zou goed zijn mochten we dan enkele jongens kunnen laten rusten."

Vertonghen en Alderweireld mogen zich opmaken voor een duel met Stefano Okaka. "Is hij groter dan Lukaku en Bony?", vraagt Vertonghen. "Hij is ongelooflijk sterk, maar we vinden wel een manier om hem af te stoppen."

Hoe dan ook voor de Belgen wordt het een speciale wedstrijd, zo in eigen land. "Ik herinner me nog toen ik als kind voor tv zat te supporteren tijdens de grote Europese avonden met Koller en Radzinski", aldus Alderweireld. "En ik heb in mijn familie enkele grote Anderlecht-fans", vult Vertonghen aan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.