Hasi: "Tevreden over Sylla en Suarez"

DONDERDAG, 16 JULI 2015, 10:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht versloeg gisteren Heist in een oefenduel met 1-4. Na afloop gaf Besnik Hasi aan enkele goede dingen gezien te hebben. Vooral de prestaties van Matias Suarez en Idrissa Sylla stemmen hem hoopvol.

Nochtans was het voor de rust niet veel soeps wat Anderlecht liet zien. Te weinig tempo en amper kansen. “De ploeg die toen tussen de lijnen stond, was erg jong. Bovendien kregen we een erg gemotiveerde tegenstander tegenover ons”, aldus Hasi. “Ik zag veel punten die beter kunnen, maar het stemt me toch tevreden dat we vier keer konden scoren.”

Sylla en Suarez samen tegen Lazio?

Twee spelers pikte de Anderlecht-coach eruit in zijn analyse: Sylla en Suarez. “Ik ben tevreden over wat ze lieten zien. Allebei werken ze hard om weer op topniveau te komen en beetje bij beetje komen ze dichterbij. Aan het einde van de stage vond ik Sylla al goed bezig. Vergeet niet dat hij zes maanden niet speelde. Wat ik zag stemt me positief.”

Dat Suarez één van de vier doelpunten scoorde, geeft Hasi ook een goed gevoel. “Dat zal zijn vertrouwen versterken. Het is mogelijk dat hij tegen Lazio opnieuw speelt, maar dit zal afhangen van zijn knie. Of hij een reactie voelt of niet. Fysiek en mentaal gaat het alvast prima met hem. Als hij zondag kan spelen, zal ik hem misschien samen met Sylla in de spits uitspelen.”

Twee à drie spelers onderweg

Net als in de vorige oefenduels liet Hasi tegen Heist Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba aan de kant. De twee zijn nog niet weg en dus zijn er ook nog geen vervangers. “Ik doe het met de spelers die ik momenteel heb. Met hen bereid ik de competitie voor.”

“Ik steek geen energie in transfers”, gaat Hasi verder. “Men is bezig met twee of drie dossiers, maar geen enkel is eenvoudig. We hebben er dus geen idee van wanneer de spelers zullen toekomen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.