Favoriete transfer #6: Ivan Obradovic

ZATERDAG, 11 JULI 2015, 12:02 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Tja, in feite moeten we deze niet meer echt aankondigen want hij heeft zijn contract bij paars-wit al getekend: Ivan Obradovic. Maar was de komst van deze linksachter / linksmidden / linksbuiten wel nodig?

Naam:  Ivan Obradovic
Positie: linksachter / linksmidden / linksbuiten
Huidige club: RSC Anderlecht
Leeftijd: 26
Nationaltieit: Serviër 
Martkwaarde: 2.500.000*
 
Geschiedenis: Ivan Obradovic brak op negentienjarige leeftijd door bij Partizan Belgrado, waar hij de jeugdreeksen had doorlopen. In 64 wedstrijden was hij goed voor één doelpunt en elf assists. In 2009 legde het Spaanse Real Zaragoza drie en een half miljoen euro op tafel om hem in te lijven. Hij speelde er 48 wedstrijden, tot hij in oktober 2012 een kruisband scheurde. Bijna een jaar later werd zijn contract ontbonden, waarop hij meer dan zes maand zonder club zat. In maart 2014 sloot hij zich aan bij KV Mechelen, waar hij zijn carrière opnieuw op de rails zette. Obradovic speelt volgend seizoen voor Anderlecht en is zo de eerste speler uit onze top tien die ook daadwerkelijk werd binnengehaald. Afgelopen winter leek Alexander Scholz goed op weg om de eerste te worden, maar de deal sprong nog af.

Haalbaarheid: Anderlecht betaalde tussen de twee en de twee en een half miljoen voor de Serviër.

Prioriteit: Door het nakende vertrek van Fabrice N’Sakala en de transformatie van Olivier Deschacht was een extra linksachter nodig.
 
Conclusie: Anderlecht haalde met Obradovic een zeer degelijke versterking binnen. Door zijn langdurige blessure heeft hij in principe ook nog meer potentieel dan een andere 26-jarige.

Morgen: de nummer 5. Tip: het is een verdediger die afgelopen seizoen actief was op de Belgische velden. Een idee? Reageren kan onder dit artikel.

*volgens Transfermarkt.de 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.