Deschacht: "Mentaal hebben wij een streepje voor"

VRIJDAG, 18 APRIL 2008, 10:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag wordt dé topper gespeeld. Olivier Deschacht kijkt al vooruit. "Voetballend is het vijftig-vijftig, maar qua vertrouwen hebben wij een streepje voor", aldus Deschacht. "Moest Standard winnen, dan gun ik hen de titel."


Terwijl Anderlecht zich plaatste voor de bekerfinale, verloor Standard zwaar in Gent. "4-0: dat komt aan en dat draag je altijd mee. Ik maakte het met Anderlecht ook al mee na vier tegengoals in Sint-Truiden, dat brengt druk met zich mee", zo vertelt de verdediger in Het Nieuwsblad.

"Ik denk niet dat ze schrik hebben van ons. Misschien een beetje als ze van ons verliezen", zo gaat hij verder. "Fellaini, Jovanovic, Defour, Onyewu: die zijn mentaal sterk, respect voor hen. Vooral voor Jovanovic mogen ze een standbeeld bouwen als Standard kampioen wordt."

Deschacht zou het meer dan verdiend vinden mocht Standard de titel binnenhalen. "Ze zijn nog altijd ongeslagen en dat gebeurt niet vaak. Wij hebben het in de heenronde zelf verprutst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.