Archieven

 30-06-2002 

Morgen eerste training

Morgen eerste training

Morgen zal op het terrein van Neerpede om 10u15 de eerste training gehouden worden. Deze zal voor de eerste keer onder leiding staan van de nieuwe trainer, Hugo Broos. Lees verder »

RSCA & Moeskroen nog rond de tafel

RSCA & Moeskroen nog rond de tafel

Het bestuur van Anderlecht en dat van Moeskroen moeten nog rond de tafel gaan zitten om de details te regelen in verband met de overstap van Huge Broos naar paars-wit.Broos ligt immers nog tot 2006 onder contract bij Excelsior Mouscron. Lees verder »

 29-06-2002 
 28-06-2002 

Kolar bijna zeker van paars-wit

Kolar bijna zeker van paars-wit

Anderlecht heeft zijn versterking voor de linkerflank beet. Volgende week legt Martin Kolar van Bohemians Praag in de oefenmatch tegen Knokke een beslissende test af. Bij positief gevolg krijgt hij een contract. Lees verder »

Broos nieuwe trainer RSCA?

Broos nieuwe trainer RSCA?

Na het positieve gesprek tussen Anthuenis en de voetbalbond spreekt Sporting Anderlecht vanavond met Hugo Broos om Anthuenis op te volgen.
Voorzitter Detremmerie van Moeskroen heeft Broos en Anderlecht de toelating gegeven te onderhandelen. Lees verder »


 27-06-2002 

Anthuenis spreekt met bond

Anthuenis spreekt met bond

"Ik heb een positief gesprek gehad met Karel Vertongen (voorzitter technische commissie bond) en ik verwacht een telefoontje voor een tweede gesprek. Ik ben vereerd dat ik gevraagd wordt maar dat betekent niet dat ik ja zeg." aldus Anthuenis. Lees verder »

Samenwerking met Barcelona

Samenwerking met Barcelona

Volgende week trekt een Anderlecht-delegatie naar Barcelona om het samenwerkingsakkoord tussen de 2 clubs verder uit te werken. Anderlecht is vooral ge?nteresseerd in spelers die eventueel kunnen uitgeleend worden. Lees verder »

Voorstelling van de ploeg

Voorstelling van de ploeg

Gisteren blaasde Royal Sporting Club Anderlecht voor het eerst weer verzamelen. De spelers kregen hun nieuwe uitrusting van sponsor Adidas en de nieuwe medische staf werd voorgesteld. Lees verder »

 26-06-2002 

Oyen, Baseggio en Pirard terug

Oyen, Baseggio en Pirard terug

De medische berichten over Pirard, Baseggio, Oyen en Mornar zijn allemaal positief. Davy Oyen zou maandag bij de groep kunnen aansluiten na zijn zoveelste operatie aan de buikspieren. Lees verder »

Mbemba niet naar Nederland

Mbemba niet naar Nederland

De transfer van de jonge aanvaller Mbemba naar het Nederlandse De Graafschap gaat niet door. De clubs en de speler raakten het niet eens over het financi?le plaatje van de overgang. Lees verder »

Anthuenis gecontacteerd door KBVB

Anthuenis gecontacteerd door KBVB

Aim? Anthuenis staat met stip op 1 om Robert Waseige op te volgen. Anderlecht zou weinig bezwaar maken om zijn coach naar de KBVB te laten vertrekken.
Volgens Sport/Voetbal Magazine heeft bondspreses Peeters al met Anthuenis gebabbeld. Lees verder »

 25-06-2002 

 22-06-2002 

Seol wil zijn kans bij RSCA

Seol wil zijn kans bij RSCA

In enkele Vlaamse kranten neemt Seol geen blad voor de mond. De aanvaller van Anderlecht blinkt op het WK uit met Zuid-Korea, maar komt bij zijn Brusselse werkgever amper aan de bak. Seol zegt dat hij volgend seizoen beter wil worden behandeld. Lees verder »

 21-06-2002 

Interesse in Peersman

Interesse in Peersman

Er is belangstelling van verschillende clubs voor Anderlecht-doelman Tristan Peersman. Anderlecht zou hem een jaar willen uitlenen. Pavlovic mag nog steeds definitief vertrekken. Besiktas en Standard waren eerder al ge?nteresseerd. Lees verder »

Calencov onderhandelt

Calencov onderhandelt

De jonge Moldavische spelverdeler Dennis Calencov is naar Anderlecht afgereisd om er te onderhandelen over een 4-jarig contract. Het is de bedoeling dat hij nog een jaar in de B-kern rijpt. Veel Europese topclubs hengelden naar dit 17-jarige talent. Lees verder »

 20-06-2002 

Contract Ekakia ontbonden

Contract Ekakia ontbonden

Het contract van aanvaller Elos Ekakia is ontbonden. De Congolees kwam niet meer aan spelen toe sinds zijn zwaar auto ongeval, 2 jaar geleden. Hij mag vrij vertrekken. Lees verder »

Seol mag blijven

Seol mag blijven

De prestaties van Seol op de wereldbeker hebben heel wat bestuursleden overtuigd. Seol zou dan toch niet moeten vertrekken uit Anderlecht. Lees verder »

Elmander waarschijnlijk 1j RSCA

Elmander waarschijnlijk 1j RSCA

Anderlecht wil de Zweed Jogan Elmander van Feyenoord voor ??n jaar huren met een aankoop optie. De huurprijs is geen probleem , wel de optie. Feyenoord wil meer dan 3 miljoen euro voor de aanvaller. Lees verder »


 18-06-2002 

Mbemba naar Nederland

Mbemba naar Nederland

Ben Mbemba, de Congolese spits van Anderlecht, tekent morgen een contract bij het Nederlandse De Graafschap. Of het om een definitieve transfer of over een huurovereenkomst gaat moeten de clubs nog uitmaken. Lees verder »

Elmander naar Anderlecht?

Elmander naar Anderlecht?

De Zweed Johan Elmander (Feyenoord) is weer in beeld bij Anderlecht, meldt Het Laatste Nieuws. De aanvaller vormt een alternatief voor de Tsjech Kolousek van Salernitana, die wellicht te duur uitvalt. Lees verder »

Seol scoort op WK

Seol scoort op WK

Zuid-Korea won van Itali? met een golden goal van Ahn in de tweede verlenging. Zuid-Korea kreeg al snel een penalty, maar Buffon voorkwam de 1-0, het was echter Itali? dat op voorsprong kwam, na 18 minuten scoorde Vieri. Lees verder »

 16-06-2002 

De Boeck onzeker

De Boeck onzeker

Glen De Boeck heeft zondag niet kunnen trainen. De verdediger heeft nog altijd last van de por in zijn rug die hij kreeg in het duel met Rusland. Of hij maandag kan spelen, is onzeker. Lees verder »

 13-06-2002 

Anthuenis bondscoach

Anthuenis bondscoach

Het was al langer bekend dat Aim? Anthuenis het goeie profiel heeft om Waseige op te volgen en nu meldt Het Laatste Nieuws dat "Anthuenis en Anderlecht op een initiatief van de bond wachten". Lees verder »


 12-06-2002 
 08-06-2002 

De Boeck and Vanderhaeghe spelen

De Boeck and Vanderhaeghe spelen

Op de persconferentie na de training van zaterdagochtend gaf bondscoach Robert Waseige al enkele aanwijzingen over de opstelling tegen Tunesi?.
Nico Van Kerckhoven is niet fit, Van der Heyden speelt dus linksachter. Lees verder »

 07-06-2002 

Calencov naar Anderlecht?

Calencov naar Anderlecht?

Salernitana heeft een prijs van 3 miljoen euro op hun spelverdeler Vaclav Kolousek geplakt. Anderlecht is niet bereid dat bedrag neer te tellen. Het heeft wel zijn oog laten vallen op het 17-jarige Moldavische toptalent Dennis Calencov. Lees verder »

 05-06-2002 

Rogiers als revalidatietrainer?

Rogiers als revalidatietrainer?

Anderlecht denkt aan Stany Rogiers als revalidatietrainer voor volgend seizoen. Rogiers stapte vorig jaar op bij Lokeren. De Lokeraar heeft al een eerste gesprek met Anthuenis en Verschueren achter de rug. Lees verder »

Fleur naar RBC

Fleur naar RBC

RBC Roosendaal, kersvers lid van de Nederlandse Eredivisie heeft Melvin Fleur gehuurd van Anderlecht. De 20-jarige verdediger speelde de voorbije 2 jaar slechts 1 wedstrijd voor Anderlecht. Lees verder »

De Boeck weer fit

De Boeck weer fit

De enkelblessure van Glen De Boeck evolueert goed, in die mate zelfs dat hij er maandag tegen Tunesi? meer dan wellicht bij is. De Boeck kan vanaf vrijdag meetrainen met de groep, meldde bondswoordvoerder Nicolas Cornu. Lees verder »

 03-06-2002 

De Boeck out voor Japan

De Boeck out voor Japan

Naast Nico Van Kerckhoven kan ook Glen De Boeck dinsdag niet het veld in tegen Japan. Hij is onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure."Ik was goed bezig de laatste drie wedstrijden en ik denk dat ik een basisplaats verdiende", sprak De Boeck. Lees verder »

 01-06-2002