Reacties na Halmstad-RSCA

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2001, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

"Halmstad hoort niet in de Champions League thuis'': een citaat dat in de mond van voorzitter Roger Vanden Stock werd gelegd.


"De voorzitter zegt tussen twee banketten in soms dingen die hij beter voor zich zou houden": een reactie van trainer Aim? Anthuenis.
Ondanks de overwinning en de bijna-zekerheid omtrent de tweede Champions League-deelname op rij, dreigde er even onrust in het Anderlecht-huishouden.
Enkele uitspraken van voorzitter Vanden Stock over de deplorabele staat van het stadionnetje van Halmstad werden her en der blijkbaar behoorlijk uit hun verband gerukt. Halmstad-trainer Prahl gebruikte het als extra oppepper voor de match.
Vanden Stock reageerde woedend over het gedrag van de pers.
"Ik heb nog niets gelezen, maar de man die heeft geschreven dat ik heb gezegd dat Halmstad niet in de Champions League thuishoort, grijp ik bij zijn nek'', zei de voorzitter.
Hiermee reageerde Vanden Stock over de gebeurtenissen rond de match, maar uiteraard was de voorzitter ook gelukkig met het resultaat.

Net zoals Aim? Anthuenis, maar hij bleef, zoals altijd, zeer voorzichtig.
"We moeten blijven oppassen", zei hij. We hadden het uitermate moeilijk in de eerste helft. We werden met momenten volledig uitegspeeld en daarom greep ik ook snel in in onze verdediging."
"Halmstad heeft een sterke verdediging, maar we bewezen toch dat we vechtlust hebben en we konden scoren. Maar we moeten blijven oppassen met hun lange hoge ballen. Daar moet je voetballend iets tegenover kunnen zetten of je dreigt in de problemen te komen. Woensdag liet de scheidsrechter bovendien veel te veel toe bij dat straatvechten in het strafschopgebied. Dat maakte het extra moeilijk.''
Dat zijn formatie daar lang absoluut geen antwoord op had en voetballend vermogen te kort leek te komen, verontrust Anthuenis nog niet. ,,Wil je deze ploeg eens vergelijken met die van vorig seizoen? Koller, Radzinski, Goor en Dheedene weg. Woensdag Doll, Stoica en Baseggio onbeschikbaar. Dat betekent dat je het over een totaal ander team hebt dan de succesploeg van vorig jaar. Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van de jongens, maar ze moeten nog op elkaar ingespeeld geraken. Dat vraagt gewoon meer tijd dan we tot nu toe gehad hebben.''

Mornar was niet verbaasd dat hij de winning goal scoorde. Hij was namelijk uiterst gemotiveerd omdat hij op de bank startte.
"Logisch", zei hij. "Door mijn iets mindere prestatie tegen Westerlo begrijp ik dat wel. Ik heb ook graag wat concurrentie, dat houdt me scherp. Hopelijk komt Jestrovic snel terug. Het zou ook een grote vooruitgang zijn voor de ploeg."
Het altru?sme van de Kroaat klonk oprecht. Hij kon niet alleen terugkijken op een prachtige treffer, maar schotelde in de elf minuten speeltijd die hij kreeg, ook Aruna nog een prima kans voor.
"Ik mag inderdaad heel tevreden zijn'', aldus Mornar. "Het was mijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Voordien wilde het niet lukken. Ik heb mijn manier van spelen. Daar moeten de andere jongens ook aan wennen. Stilaan groeit dat.''
Het feit dat Anderlecht nu waarschijnlijk zal doorstoten naar de Champions League maakt de Kroaat gelukkig."Precies dat vooruitzicht was voor mij belangrijk in mijn keuze voor Anderlecht. Champions League geeft die extra kick waar je als voetballer van droomt. Dat stimuleert meer dan meehobbelen met een matige ploeg.''



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.