Polak in Sport Voetbalmagazine

VRIJDAG, 17 AUGUSTUS 2007, 17:05 - Maikel
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak verscheen deze week in de Sport Voetbalmagazine. Hij gaf er een uitgebreid interview, en stond zelfs op de voorpagina van het magazine. We vatten de belangrijkste punten van het interview samen.


"Ik weet niet waar mijn grenzen liggen"

Jan Polak moet bij Anderlecht zijn visitekaartje zo snel mogelijk afgeven. Een gesprek met de nieuwe middenvelder van paars-wit.

Drie jaar geleden, één jaar voor je naar Nürnberg ging, was Anderlecht al geïntereseerd in jou, toen je nog bij Librec voetbalde.
Jan Polak: "Ik wist daar helemaal niets van. Dat ze mij toen al volgden, heb ik pas na mijn komst hier gehoord. Het eerste contact dateert van een maand geleden. Toen zei ik dat ik niet geïnteresseerd was, ik wilde eerst zien hoe mijn situatie bij Nürnberg was. Daar moest de voorbereiding nog beginnen. Drie weken later had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik beter naar Anderlecht ging."

Waarom? Zet je geen stap achteruit, van de Bundesliga naar België?
"Nürnberg speelt de UEFA-beker, Anderlecht voetbalt elk jaar in de Champions League. Bovendien doet het elk jaar mee om de titel. Ik vind het een uitdaging om te spelen bij een ploeg die elk jaar kampioen moet worden, waar de druk hoog is, en die als het wat meezit, straks in de Champions League zit. Elke keer als ik bij de nationale ploeg kom, hoor ik de andere Tsjechen alleen maar over de Champions League praten. Dat is voor mij je van het. De spelers die jaarlijks Champions League spelen, bevestigden dat ook."

Op de vraag "Wat als Anderlecht geen Champions League speelt dit jaar", antwoorde hij spontaan "Daar wil ik zelfs niet aan denken, andere vraag."

Verder praat hij nog over zijn carrière, carrièreplannen, zijn fitheid, ambities, en nog wat andere interessante zaken. Het volledig interview vind je in Sport Voetbal Magazine van 15 augustus, vanaf pagina 32.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.