Een Argentijn aan het woord over onze aanwinsten

ZATERDAG, 10 JUNI 2006, 09:06 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Door de jaren heen zijn vele Argentijnse voetballers naar het buitenland vertrokken. Voor het eerst mengt ook Anderlecht zich nu in die debatten. De markt werd grondig gescout en er werden vele talenten ontdekt.


Christian Leiva van AC Banfield en Lucas Biglia van Independiente FC tekenden in Brussel. Beide spelers waren belangrijke schakels binnen hun respectievelijke teams. Hier volgt een doorlichting, gebaseerd op gegevens van onze Argentijnse bron:

"Christian Leiva, bijgenaamd El Negro, is een sterke middenvelder met veel passie voor het spel. Hij staat bekend als een echte clubspeler. Elke ploeg waarvoor hij speelt, draagt hij in het hart. Buiten zijn enorme werkkracht, heeft hij ook veel ervaring. Hierdoor is hij flexibel en past hij zich snel aan aan een nieuwe omgeving. Bij Banfield was hij één van de meest constante spelers. Teamspirit, kracht, flexibiliteit en ervaring zijn zijn troeven.

Lucas Biglia kende een moeilijk begin. Toch groeide hij langzaam door bij Argentinos Juniors, waar hij de aandacht van Independiente trok. Plots bloeide hij helemaal open en volgde de ene goede wedstrijd na de andere. Biglia is nog steeds jong, maar heeft al heel wat ervaring op het hoogste niveau. Een excellente balbehandeling, inzicht en dynamiek en veel opoffering zijn z'n karakteristieken."

Volgens onze contactpersonen in Argentinië, zijn deze transfers absoluut een goede zaak voor Anderlecht. Volgens hen zijn beide spelers zelfs nog van een hogere klasse dan Nicolas Frutos...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.