Blessure Kompany valt mee

DINSDAG, 20 SEPTEMBER 2005, 00:10 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De rugblessure van Kompany lijkt mee te vallen. De verdediger van Anderlecht onderging zaterdag na de match in Brussels, waar hij als toeschouwer aanwezig was, nog een bijkomend onderzoek bij clubarts Huylebroeck.

"Er is niets nieuws aan het licht gekomen", aldus de dokter. "Strikt medisch genomen heeft Vincent een hernia, maar dan in zijn lichtste vorm. Eén rugdiscus is één à twee millimeter verschoven. Maar dat is een afwijking die je bij 90 procent van de bevolking zou kunnen vaststellen."

Kompany volgt de komende dagen een aangepast trainingsprogramma en passeert donderdag opnieuw bij Huylebroeck: "De pijn komt voort uit een onevenwicht van de spieren. Er wordt nu gewerkt aan een re-equilibrering van de spieren aan de rug, nek en benen. Donderdag volgt een nieuwe echografie en scanner."

Huylebroeck stelt geen lange afwezigheid in het verschiet. "Kompany mist zeker Roeselare morgen en ook de match op Lierse van het weekend komt te vroeg. De CL-match tegen Sevilla (28 september) kan Vincent in principe halen." Dat lukt voor Roland Juhasz, de Hongaarse verdediger van Anderlecht, zeker niet. Hij is zeker één maand out. "Een barstje in de voet", licht Huylebroeck toe. ,"Geen échte breuk, zodat hij maximum zes weken onbeschikbaar zal zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.