Oorlog tussen Vercauteren en Mourinho?

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2005, 11:01 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Chelsea-coach Mourinho deed na afloop van Chelsea-Anderlecht denigrerende uitspraken over het spel van Anderlecht, maar Franky Vercauteren antwoord scherp. "Hij houdt op die manier de druk op Chelsea weg", zegt Vercauteren.


"Mourinho speelde met zijn vedetten tegen een klein Belgisch ploegje. Hij heeft moeite om toe te geven dat we het hem moeilijk gemaakt hebben. Als dat allemaal gezegd wordt door de koning van het offensief voetbal, dan moet ik dat aanvaarden", grijnst Vercauteren.

"Als ik in Anderlecht zeg dat het spektakel me niet interesseert en enkel het resultaat, word ik meteen afgeschoten."

"Ik wil geen oorlog met Mourinho", sust Vercauteren. "Maar ik doe gewoon niet mee aan die spelletjes. Hij doet niks anders, dat is zijn stijl."

"Ik weet dat ik mezelf blijf en bij hem weet ik dat niet zo zeker. En ik zie wat ik zie. Ik zag Chelsea tegen Tottenham en Sunderland. Daarvoor ga je niet echt op het puntje van je stoel zitten, hoor", sneert Vercauteren.

"Collegialiteit interesseert hem niet. Hij denkt enkel aan zichzelf en aan zijn ploeg. Dat heeft hij afgedwongen met zijn palmares. Of dat leuk is? Dat is het minste van mijn zorgen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.