Hasi: "Bous', neem je telefoon eens op"

ZATERDAG, 30 MEI 2015, 09:45 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws kijkt nog één keer terug op afgelopen seizoen met Besnik Hasi. De coach steekt zijn droom om Mbark Boussoufa terug naar Anderlecht te halen, niet onder stoelen of banken.


Hoe komt het dat Anderlecht geen kampioen is, eigenlijk onbegrijpelijk, de opdracht was simpel: drie keer winnen, waarvan twee keer thuis. "De spelers zijn gekraakt op de bus van het hotel naar het stadion", zucht Hasi, "voor de wedstrijd tegen Standard toen ze hoorden dat AA Gent in de slotfase 2-3 had gemaakt op Club Brugge."

Weer die uitleg? AA Gent deed er toch niet toe ?

"Heel eerlijk? Ik zoek nog altijd de reden waarom wij niet hebben gewonnen tegen Standard....Ik kan alleen maar denken dat het probleem mentaal is. Ik had de chauffeur de opdracht gegeven om zeker niet de radio op te zetten. Maar ik merkte dat velen met hun smartphone toch bezig waren met wat er in Brugge gebeurde. Toen we in de kleedkamer kwamen en iedereen zich omkleedde, voelde ik dat iets niet juist was. De bezieling ontbrak", is Hasi eerlijk.
"Normaal geef ik mijn laatste peptalk altijd vlak voor de aftrap, maar die middag besliste ik om de groep al voor de opwarming op te naaien. We begonnen nog wel goed, scoorden ook, maar na de 1-1 zag je dat de mentale frisheid op was."

Wist je toen dat het over was? Dat AA Gent kampioen zou worden?

"Je zag het aan de reactie van de Standardspelers na onze wedstrijd. Ze reageerden in de stijl van: 'We winnen op de slotdag wel thuis van Charleroi en dan is de vierde plaats van ons.'"

Wat vind je van de nieuwe kampioen?

"Een ploeg met een heel brede kern, Hein die in de zomer uitstekend de kleedkamer opkuiste, Moses die alles kapotspeelde van januari tot de play-offs, en daarna zijn ze gedragen door Milicevic. In de play-offs moet je als ploeg top zijn, en heb je twee, drie spelers nodig die er nog eens bovenuit steken. Gent had dat met Milicevic, Kums....Wij hadden dat niet."

Defour niet en ook Praet niet?

"Ze brachten te weinig voor wat ze kunnen. Maar er zijn excuses. Dennis was eerst drie maanden uit met een rugblessure, en toen hij terugkwam voor de play-offs, kreeg hij last van zijn enkel. Ik blijf zeggen: het spel van Praet is een fysiek spel. Om goed te spelen, moet Dennis fysiek 100% zijn."

"En Steven. Tja, die is dit seizoen in totaal 19 keer gewisseld. 19 keer! En niet één keer heb ik zijn vervanging gewild. Hij had altijd wel ergens last", zucht Hasi.

Wie start na de vakantie als nummer 1 in doel?

"Proto en Roef beginnen allebei van nul. De beste zal spelen. Silvio beseft dat hij een minder seizoen draaide. Ik had verwacht dat hij in de play-offs zijn beste niveau zou halen om ons de titel te schenken- dat is niet gebeurd. Silvio weet dat achter hem een goeie keeper staat die gegroeid is. We gaan zien in de voorbereiding...Kijk, vorig jaar heb ik op de eerste training tegen Deschacht gezegd: 'Je zult het moeilijk krijgen. Met N'Sakala heb je een stevige concurretn, jonger, met veel progressiemarge.' Oli antwoordde: 'We zullen zien, coach.' En hij heeft het beste seizoen uit zijn carrière gespeeld."

Wie wil je er heel graag bij deze zomer?

"Ik wil één iemand echt zeer graag: Boussoufa. Hij is een rolmodel mét statistieken: goals en assits. 'Bous' is 31, maar die jongen heeft zich altijd goed verzorgd, en naar wat ik hoor, nog bijzonder gedreven en ambitieus. Maar hij moet wel zijn telefoon opnemen als ik hem tracht te bellen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.