Van Holsbeeck: "Gent verdiende kampioen"

MAANDAG, 25 MEI 2015, 10:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Herman Van Holsbeeck maakte bij Sporza een balans van het voorbije seizoen. "Wat bij mij vooral diep zit, is dat we de tweede plaats op zo'n knullige manier verspeeld hebben", verwijst hij naar het gelijkspel in Kortrijk.


"Twintig minuten voor tijd stonden we nog 0-2 voor en toch geven we nog een gelijkspel weg. Dat ligt zwaar op mijn maag", aldus de manager, die wel felicitaties heeft voor AA Gent. "Ze zijn de verdiende kampioen. Daar moeten we ons bij neerleggen. Ze hebben alle belangrijke wedstrijden gewonnen."

Hoewel Anderlecht dus overal naast greep, wil Van Holsbeeck ook de positieve zaken niet vergeten. "Praet won de Gouden Schoen, Tielemans werd beste jongere en Mitrovic topschutter. We speelden de bekerfinale en kenden een mooie campagne in de Champions League."

"We misten iemand als Van Buyten"

Maar het werd dus een seizoen van nét niet. "We hebben het in de laatste drie competitiewedstrijden laten liggen", beseft Van Holsbeeck. "Dat moeten we goed analyseren. Eén van de redenen waarom we geen kampioen zijn, is het mislopen van Daniël Van Buyten."

"Met een ervaren man als hij erbij, had je een ander Anderlecht gezien. We hebben de keuze gemaakt voor de jeugd en dan is de mix van oud en jong heel belangrijk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.