Mbemba en Kudimbana in preselectie Congo

MAANDAG, 29 DECEMBER 2014, 13:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Congolese bondscoach Florent Ibenge heeft zijn preselectie voor de Africa Cup bekendgemaakt. In zijn 29-koppige kern heeft hij ook plaats voor Chancel Mbemba en Nicaise Kudimbana. Fabrice N'Sakala is er niet bij.


De selectie van Mbemba en Kudimbana is geen verrassing. Ook de afwezigheid van N'Sakala was al eerder aangekondigd. De Fransman speelde nog nooit voor Congo, maar was wel in beeld om aan de Africa Cup deel te nemen. "Maar Anderlecht heeft me nodig, dus ga ik niet", zo meldde hij twee weken geleden al.

In de Congolese selectie zitten met Dieumerci Mbokani, Junior Kabananga en Hervé Kagé nog drie spelers met een Anderlecht-verleden.

Frank Acheampong en Romeni Scott Bitsindou maken deel uit van de preselectie van respectievelijk Ghana en Congo-Brazzaville. Later vandaag weten ook Ibrahima Conté (Guinée) en Gohi Bi Cyriac (Ivoorkust) of ze zich moeten melden. Ten laatste op 7 januari moeten alle deelnemers hun definitieve selectie klaar hebben.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.