Peersman reageert op komst Proto

WOENSDAG, 27 JULI 2005, 19:16 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Met de komst van de nationale doelman Silvio Proto is het lot van Tristan Peersman bij RSC Anderlecht bezegeld. Maar hoe reageert hij hierop? "Wat moet ik zeggen? Welkom?" klinkt hij bitter.


"Ik heb nog een contract voor 1 jaar en probeer me op training als een prof te gedragen", zegt Peersman. "Voor mij is het nog het makkelijkst van al. De anderen moeten straks vechten voor een plaatsje op de bank, ik heb toch duidelijkheid."

"Ik mag weg, en als dat niet lukt, doe ik gewoon m'n laatste contractjaar uit. Dan kan ik in 2006 ergens vrij tekenen. Tweede keeper zal ik hier niet meer worden. Maar dat wil ik ook niet meer."

"Op basis waarvan heeft Roger Vanden Stock Proto eigenlijk naar Anderlecht gehaald? Een paar matchen bij de nationale ploeg?", vraagt Peersman zich af.

"Proto is nog jong en heeft talent. Maar ik wil het straks allemaal nog wel eens zien, als hij na een eventuele fout genadeloos wordt afgemaakt. Ik hoop dat hij er van gespaard blijft."

En zijn eigen situatie? "Er zijn contacten in Engeland. Maar het lijkt me eenvoudiger om in Nederland de sprong te maken. Daarom vind ik het zo jammer dat de transfer naar NEC niet doorging. Ach, ik wacht af, zo sereen mogelijk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.