Vercauteren praat over de competitiestart

WOENSDAG, 20 JULI 2005, 20:56 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-coach Franky Vercauteren maakt volop werk van een collectief sterk team. Na enkele weken training maakt hij de balans op: "Ik ben tevreden", zegt Vercauteren op Sporza Radio.


"Voorlopig gaat het heel goed. De resultaten vallen mee en ik ben erg te spreken over de mentale en fysieke weerbaarheid van de spelers. Ze zijn al diep gegaan en dat duidt op ambitie."

Volgende week speelt Anderlecht in de 2e voorronde van de Champions League. "Ik denk niet dat we er al helemaal klaar voor zijn. Maar ook als we geen 100 percent zijn, moet dat lukken."

Dat Franky Vercauteren sommige versterkingen vrij laat kreeg, vindt hij geen probleem. "Proto en Goor hebben weinig aanpassing nodig en wij weten wat we van hen kunnen verwachten", zegt hij.

En wat vindt de Anderlecht-coach van Serhat, de nieuwe spits? "Hij moet zijn evenwicht nog wat vinden. Serhat heeft mentaal en fysiek een kleine terugslag, omdat hij zich meteen wilde bewijzen. Maar hij kan belangrijk voor ons zijn. Het kunnen niet allemaal Kompany's zijn, maar we zijn zeker versterkt in de breedte. De kern is zelfs wat ruim er moeten nog enkelen afvloeien."

Franky Vercauteren beseft dat Anderlecht achterin behoorlijk krap zit. "Veel mag er niet gebeuren, of we kunnen in de problemen komen", zegt hij. "We moeten uitkijken naar centrale verdedigers, op korte termijn zelfs. Maar met deze groep gaan we natuurlijk voor de titel. Club Brugge wordt een belangrijke concurrent, maar ook andere ploegen hebben zich versterkt. Er zal veel afhangen van de competitiestart."

"Van Anderlecht verwacht ik vooral dat er een team staat, elke wedstrijd opnieuw. Het collectief: dat is het belangrijkste en daar werken we aan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.