Anderlecht moet net zoals PSV risico's nemen

WOENSDAG, 15 JUNI 2005, 12:53 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht voert deze zomer een nieuw transferbeleid, het wil een springplank worden in de carrière van enkele spelers zoals bijvoorbeeld Serhat Akin. "Misschien is hij volgend seizoen al weer weg", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

"In Turkije wordt hij omschreven als een publieksspeler. Hij tekende een contract voor drie seizoenen maar ik denk dat hij één of maximum twee seizoenen gaat blijven", gaat Van Holsbeeck verder in Sport/Voetbalmagazine. "Was hij niet einde contract, hadden we hem nooit naar Anderlecht kunnen halen. Akin is naar Brussel gekomen voor de sportieve uitdaging. Hij weet dat we de voorbije jaren Champions League-voetbal speelde. Hij kon elders veel meer verdienen. Je moest eens weten wat Fenerbahce bood voor dat hij toch maar zou blijven."

Verder kwamen ook Delorge, Mitu en Alagui naar Brussel en de volgende weken gaan nog transfers volgen. "Anderlecht kan de carrière van spelers terug lanceren. Ik denk dat de makelaars dat beseffen. Zo heeft de makelaar van spits Anthony Le Tallec mij opnieuw gebeld. Die speler zit bij Liverpool op een zijspoor. Als wij de rol van springplank kunnen spelen, kan Anderlecht nog jonge, talentrijke spelers naar hier halen. We volgen bijvoorbeeld ook een Braziliaan die speelt bij Corinthians. Het moment is gekomen dat we risico's moeten gaan nemen, zoals PSV dat doet met zijn Brazilianen en Argentijnen. Maar de vraag zal altijd blijven: breekt zo'n speler door of niet? Dat is het risico."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.