Wat vindt Vanden Stock van zijn sterspelers?

MAANDAG, 13 JUNI 2005, 13:51 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Constant Vanden Stock laat in LDH/HNB zijn licht schijnen over de anderlecht-spelers. De 91-jarige erevoorzitter is streng voor zijn sterspelers.


"Vincent Kompany de beste Anderlecht-speler ooit? Dat weet ik niet. We hadden Van Himst, Coeck, Scifo, Rensenbrink (spits)... Vincent is misschien het grootste talent, maar ik zag ook al zaken die me minder bevielen. Vooral na die recepties na de Gouden Schoen was het minder. Gelukkig is hij intelligent."

"Nenad Jestrovic is de terechte topschutter in de competitie. Maar we hebben betere spitsen gehad. Jestrovic is een killer in de zestien, maar hij brengt niet veel bij voor de anderen."

Aruna Dindane heeft ons veel diensten bewezen omdat we geen andere spitsen hadden. Maar wat deed hij? De bal aannemen en dribbelen tot hij hem kwijt was. Dat zal hem nog parten spelen.

Walter Baseggio mag over geld niet klagen. Hij is één van de best betaalde spelers. Maar hij vindt zijn weg niet meer. Hij speelt alleen nog naar achteren, neemt geen initiatief. En vooral: hij heeft nu een café. Dat slaat nergens op. Toen Scifo een restaurant opende was het ook afgelopen."

Christian Wilhelmsson is een typische speler voor ons. Ik had nooit gedacht dat hij zou willen vertrekken. Tegenwoordig denken ze aan niks anders."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.