Bossin: "Ik was verrast, maar twijfelde niet"

DONDERDAG, 6 MAART 2014, 12:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Liam Bossin maakt normaal gezien vanmiddag zijn debuut voor de U19 van Ierland. "De bondscoach heeft me gisterenochtend op training nog bevestigd dat ik zal starten", zegt de doelman. "Ik sta te popelen, maar leg me geen druk op."


"Tijdens het toernooi van Viareggio kreeg ik een uitnodiging van de bondscoach", vertelt Bossin in Sudpresse. "Ik was verrast, maar heb geen seconde getwijfeld om erop in te gaan. "Ik heb een Belgische vader en Ierse moeder. Ik heb altijd een goede band gehad met Ierland, dus lijkt dit mij een logische keuze."

Eergisteren oefenden de Ierse U19 een eerste keer tegen Roemenië, maar toen kwam Bossin niet in actie. Vandaag is hij wel aan de beurt. "Alles is vlot gegaan. Ik heb me meteen goed kunnen integreren in de spelersgroep", aldus de doelman die afgelopen zomer White Star Woluwe ruilde voor Anderlecht.

Die overstap verliep wel niet zo vlot. "Ik kende enkele moeilijke maanden. Op fysiek vlak had ik wat achterstand en ik moest serieus aan de bak om dit weg te werken. Maar nu merk ik dat ik vooruitgang boek en ben ik heel tevreden. Ik kan ook altijd rekenen op de ervaring van Silvio Proto. Hij is een vriendelijk persoon en een voorbeeld voor mij."



anderlecht-online forum