Standard: "Batshuayi kan niet naar Anderlecht"

VRIJDAG, 27 DECEMBER 2013, 18:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zijn we met het dossier-Batshuayi vertrokken voor een soap van vijf weken? Daar lijkt het op. Roland Duchâtelet zegt dat Standard een verhuur aan Anderlecht kan verhinderen en ook op zijn website reageert de Luikse club.


In augustus verlengde Batshuayi zijn contract bij Standard, maar volgens Duchâtelet is de overeenkomst intussen al twee keer aangepast. "Dit om niet het minste achterdeurtje open te laten", aldus Duchâtelet in Het Laatste Nieuws, die benadrukt dat alles gebeurde met de goedkeuring van Batshuayi en zijn entourage.

Volgens Duchâtelet bevat het contract van de spits nu geen clausule meer die zegt dat Batshuayi voor een vastgelegd bedrag kan vertrekken. "Als de tijd rijp is, zijn we bereid te praten vanaf acht miljoen euro. Maar dit wil niet zeggen dat Michy voor dat bedrag kan vertrekken." Standard heeft volgens Duchâtelet dus alle touwtjes in handen.

De Waalse krant La Meuse met enkele zaken uit het contract van Batshuayi. Via zijn officiële website weerlegt Standard deze echter. "Als een club Batshuayi koopt en wil uitlenen, kan Standard zijn veto stellen dat dit gebeurt aan een Belgische club. Maar deze vraag zal zich in januari niet stellen, net als de vraag of Batshuayi vertrekt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.