"Dank coach dat hij vertrouwen behield"

DINSDAG, 24 DECEMBER 2013, 16:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een vormdip aan het begin van het seizoen lijkt Cheikhou Kouyaté zijn vertrouwde vorm teruggevonden te hebben. Hij bedankt zo het vertrouwen van zijn coach. "Mocht hij me op de bank gezet hebben, ik zou het begrepen hebben."


"Ik besef maar al te goed dat ik een mindere periode doormaakte", zo vertelt Kouyaté. "Ik zou het verdiend hebben mocht ik naast de ploeg gevallen zijn. Maar John van den Brom gaf me vertrouwen en liet me staan. Ik praatte hier ook over met hem en met het bestuur."

Terwijl Kouyaté mocht blijven staan, betaalde Bram Nuytinck wel het gelag. "Maar schrijf hem nog niet af", zegt Kouyaté. "Bram blijft hard werken want hij weet dat hij zijn plaats in de ploeg heeft. Maar Chancel Mbemba heeft die ook. We gaan beiden nog nodig hebben."

Sinds het vertrek van Biglia, Jovanovic, Wasilewski en enkele andere anciens is Kouyaté nu één van de meest ervaren spelers bij Anderlecht. "Ik heb nu inderdaad meer verantwoordelijkheid en men mag meer grote matchen van mij verwachten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.