"Hebben kwaliteit om punten te pakken in Luik"

ZONDAG, 22 DECEMBER 2013, 11:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als ervaren kapitein moet Guillaume Gillet straks het Anderlecht-schip besturen in het altijd woelige Sclessin. Gillet verwacht een harde maar faire strijd. "De zware rivaliteit ligt achter ons", blikt Gillet vooruit.


Nog niet zo lang geleden waren duels tussen Anderlecht en Standard een kleine oorlog. Maar die tijd is volgens Gillet voorbij. Zo is hij bij de nationale ploeg beste maatjes met Laurent Ciman en Jelle Van Damme. "Er was een tijd dat dit niet evident was", weet Gillet.

"Ik hoop dat het een correcte wedstrijd wordt waarbij iedereen binnen de grenzen van het voetbal blijft", aldus de Anderlecht-aanvoerder over de topper van straks. "Op Sclessin is het altijd moeilijk voor Anderlecht, maar we hebben de kwaliteiten om punten te pakken."

Een week geleden verklaarde John van den Brom met negen op negen de winterstop willen ingaan. Met de winst in Gent begon Anderlecht goed aan het laatste drieluik van 2013. "We willen in schoonheid eindigen", zegt ook Gillet. "Met vier op zes, of nog beter zes op zes, de vakantie ingaan zou fantastisch zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.