Van Holsbeeck maakt vergelijking met PSV

ZONDAG, 22 DECEMBER 2013, 11:03 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Tegenover Het Laatste Nieuws maakt Herman Van Holbeeck de vergelijking met PSV. De Nederlandse ploeg heeft wat de manager betreft hetzelfde gedaan als Anderlecht, namelijk volop ingezet op de jeugd.


Die club kreeg in het begin van het seizoen veel lof maar staat nu wel in het midden van het klassement. "Dit om aan te geven dat jongeren inpassen niet evident is", aldus Van Holsbeeck.

Toch doet Anderlecht het niet slecht, integendeel. Het staat nu op de tweede plek op amper vier punten van leider Standard, en dit terwijl paars-wit een heel moeilijke seizoensstart moest ondergaan. De ploeg, trainer en bestuur kregen heel wat kritiek te verwerken.

"Anderlecht heeft vijf maanden moeten zoeken naar evenwicht", klinkt het bij de manager, die nogmaals benadrukt dat Anderlecht vijf tot zes sleutelspelers heeft laten vertrekken.

Dit belet Van Holsbeeck echter niet om te hopen op een stunt tegen Standard, zeker omdat Anderlecht in de tweede helft tegen Gent vertrouwen getankt heeft. "We hebben nu de gelegenheid om aan te klampen en te tonen dat we klaar zijn voor de play-offs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.