"Nationaal stadion is competitievervalsing"

ZATERDAG, 21 DECEMBER 2013, 10:37 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Bart Verhaeghe, eigenaar van Club Brugge, is van mening dat het nieuwe nationale stadion, waar ook Anderlecht zijn onderdak zal vinden, competitievervalsing is. Dat schrijft hij in een open brief.


"De KBVB lijkt echter niet te beseffen dat de bouw van een nieuw nationaal voetbalstadion de kwaliteit van het nationale
voetbal geenszins ten goede zal komen", aldus Verhaeghe in zijn nota.

"Economisch gezien gaat het geld van de KBVB, de overheid en privé-investeerders naar één initiatief en is de pot daarna leeg. Op juridisch vlak stelt zich de vraag of het Belgische voetbal gebaat is met een project dat tot competitievervalsing dreigt te leiden?"

Verhaeghe ziet Anderlecht liever zijn eigen stadion bouwen waar de Rode Duivels dan te gast kunnen zijn. "Als grootste club van het land met de grootste mogelijkheden en het grootste budget kan RSC Anderlecht daarin een voorbeeldfunctie vervullen door zelf en op eigen kracht een nieuw stadion te realiseren, zodat Anderlecht niet als 'gastploeg' in een nationaal stadion hoeft te spelen, maar de nationale ploeg op geregelde tijdstippen te gast kan zijn in het Anderlechtstadion."

De open brief is te lezen op De Tijd.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.