"Defour en Ruiz interesseren ons inderdaad"

DINSDAG, 17 DECEMBER 2013, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck was gisteren te gast in La Tribune op RTBF en gaf toe dat Anderlecht interesse heeft voor Bryan Ruiz en Steven Defour. "Maar dit zal het doorstromen van de jeugd niet afremmen", zegt de Anderlecht-manager.


"Ruiz is een piste die we volgen", bevestigde Van Holsbeeck. "Maar er zijn wel tien ploegen die hem willen binnen halen. Het zal dus niet eenvoudig worden om hem te overtuigen naar België te komen, zelfs al zijn we Anderlecht. Maar we gaan het wel proberen. Ons doel is om ervaren spelers zes maanden te huren."

Ook Steven Defour past in dat plaatje. "Hij zou een mooie rol kunnen spelen bij ons", geeft Van Holsbeeck toe. "Defour heeft een sterke persoonlijkheid en zou ons jong team op sleeptouw kunnen nemen. Maar tussen hem willen halen en dit ook effectief doen, zit natuurlijk een verschil."

Sommigen vrezen dat de komst van twee extra spelers in de winterstop de ontwikkeling van jonge spelers als Tielemans in de weg kan staan. Van Holsbeeck is overtuigd van het tegendeel. "Dit zal niet gebeuren", aldus de Anderlecht-manager. "Maar we hebben nood aan een vervanger van Suarez en een patron op het middenveld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.