Broos en Boskamp fans van Tielemans

DINSDAG, 17 DECEMBER 2013, 08:49 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Supporters die naar Extra Time op Canvas kijken weten het al langer, Johan Boskamp heeft een serieuze boon voor Youri Tielemans. Dat was gisteren tijdens de analyse ook weer duidelijk. Maar ook Hugo Broos is een fans.


Dat Tielemans zondag tegen Gent indruk maakte moet niet meer herhaald worden. De amper 16-jarige speler toverde pareltjes van acties uit zijn benen en gaf perfecte voorzetten.

Broos en Boskamp zijn althans over één ding eens: "Tielemans moet gewoon blijven staan." Eén van de voordelen van Tielemans is dat hij op verschillende posities terecht kan, maar ook dat hij perfect tweevoetig is. Dat maakt het de tegenstander absoluut niet makkelijk want je weet niet op voorhand met welke voet hij zal trappen. Probeer dat dan maar eens af te stoppen.

Broos zou het zeker spijtig vinden moest hij op de bank belanden indien Anderlecht in januari iemand zou halen voor zijn positie. "Ik zou Tielemans nu volop zijn kans geven", aldus Broos tegenover Het Laatste Nieuws.

Ook al speelde de jonge middenvelder al linksback en linksbuiten, Boskamp als Broos zijn van mening dat centraal de beste positie is voor hem. "Dit ook omdat hij tweevoetig is. Het maakt voor hem niet uit of hij met links of rechts trapt. Zijn acties kunnen verschil maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.