Wasilewski zet door bij Leicester City FC

VRIJDAG, 13 DECEMBER 2013, 12:34 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Half september maakte Marcin Wasilewski de overstap van Anderlecht naar de Engelse club Leicester City FC. Daar is hij ondertussen uitgegroeid tot een vast waarde in de verdediging.


Niet alleen dat, ook de supporters en pers zijn van de Pool gaan houden. Rob Tanner, hoofd voetbal bij voor het dagblad Leicester Mercury, heeft Wasilewski leren appreciëren. "En ik ben niet alleen. Iedereen binnen de club apprecieert hem en de supporters dragen hem op handen."

"Hij kwam dan natuurlijk naar ons met een prachtig palmares achter zijn naam, ervaring en ook de wil om er terug te staan na zijn zware blessure. Dat vraagt om respect", gaat de journalist verder.

Op dit moment staat zijn club derde in de Engelse tweede klasse. De vraag dit echter nu gesteld wordt is of Wasilewski wel het niveau van de Premier League aan zal kunnen. "Dat is niet zeker. Het bestuur weet maar al te goed dat als Leicester promoveert naar de Premier League, er een heel pak versterking moet bijkomen. De club is heel tevreden over de Pool maar heeft twijfels of hij wel de capaciteiten heeft om mee te kunnen in de eerste klasse. Hij wordt er ook al 34 volgend seizoen en hij heeft maar een contract voor een jaar. Langs de andere kant zou het interessant zijn om hem te zien evolueren tegenover de topspitsen."

Wasilewski had lang een droom, en dat is zijn carrière afsluiten bij Anderlecht en dan scout worden voor paars-wit in zijn thuisland. Die droom heeft hij natuurlijk moeten opbergen doordat het bestuurd hem geen nieuw contract gunde.

Toch heeft zijn overgang naar Leicester een nieuwe vriendschapsband doen ontstaan tussen de paars-wit supporters en die van Leicester City FC. Een grote groep supporters zal op 29 december terug de overtocht maken om Wasilewski en de ploeg te ondersteunen in de wedstrijd tegen Bolton.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.