"Defour heeft zinnen gezet op Anderlecht"

DONDERDAG, 12 DECEMBER 2013, 09:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zelf wil hij het niet gezegd hebben, maar voor Het Nieuwsblad is het duidelijk: Steven Defour wil naar Anderlecht komen. "Defour wil Porto verlaten. Hij heeft zijn zinnen gezet op Anderlecht", schrijft journalist François Colin.


Gisteren verscheen het bericht dat Anderlecht in Defour een oplossing ziet voor het middenveld. In een reactie aan Het Laatste Nieuws verklaarde Defour niet aan een transfer of aan Anderlecht te denken, maar dit zou niet helemaal waar zijn. Defour zou op de vlakte blijven om alle opties open te laten. Off the record klinkt het dat Defour wel oren heeft naar een (tijdelijke) overgang naar Anderlecht.

Bovenaan A-lijst

Omdat het een moeilijke dossier dreigt te worden, wil Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck niet reageren. "Ik ga voorlopig niet in op concrete namen", klinkt het. Van Holsbeeck zegt wel dat de club een A- en een B-lijst heeft met mogelijke versterkingen. Volgens Het Nieuwsblad staat Defour bovenaan de A-lijst.

Om Defour naar Brussel te halen, kan Anderlecht misschien rekenen op de hulp van Luciano D'Onofrio. Die bracht Defour twee jaar geleden naar Porto en heeft sinds kort een goede band met Anderlecht. Ook Defours manager Paul Stefani heeft dat trouwens. Die loodste al verschillende toppers binnen bij Anderlecht.

Het Laatste Nieuws is voorzichtiger wat betreft de kansen van Anderlecht om Defour te strikken. Deze krant vernam uit de entourage van Defour dat Spanje en Engeland hem meer aanspreken dan België. Ook Van Holsbeeck beseft dat Anderlecht ambitieus hoog mikt met Defour. "Er is een verschil tussen een speler willen halen en kunnen halen", waarschuwt hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.