Canesin herboren in Oostende

WOENSDAG, 11 DECEMBER 2013, 21:05 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom moest hem niet in zijn selectie hebben, bijgevolg werd Fernando Canesin samen met Jordan Lukaku aan Oostende uitgeleend. Na een moeilijke start voelt de Braziliaan er zich volledig thuis.


Nochtans begon het allemaal goed voor Canesin bij Anderlecht. In het seizoen 2011-2012 speelde hij er de pannen van het dak maar sinds Van den Brom er hoofdcoach is, kwam hij amper aan spelen toe. Terecht dat Canesin zich vragen begon te stellen. Hij heeft zelfs gedacht om naar Brazilië terug te keren.

"Maar mijn mama heeft me overtuigd om te blijven", aldus de speler die zo wel een jaar verloren heeft. "Had Jacobs nog één jaar gebleven had ik kunnen bevestigen."

Met Kortrijk, Oostende en Leuven waren er die ploegen geïnteresseerd. Uiteindelijk werd het Oostende, een ploeg dat tegen degradatie zou voetballen terwijl hij bij paars-wit gewend is om altijd voor de titel te spelen.

Toch voelde de speler er zich thuis. "Ik voel me er op mijn gemak en ook de supporters steunen me enorm", gaat de speler verder tegenover Het Laatste Nieuws. Naar eigen zeggen zit hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen. "Mijn afwerking moet nog beter net als mijn kopspel."

Maar wat brengt de toekomst voor hem? Oostende zou de Braziliaan wel graag een extra jaar behouden maar toch is er een waas van onzekerheid. "Ik weet niet wat Anderlecht met me van plan is. Ik zou liever spelen dan bij een grote club op de bank zitten, dus ik zegt niet neen tegen een nieuwe uitleenbeurt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.